FEBO - Fellow of European Board of Ophthalmology

Genel Bilgiler

Katarakt

KATARAKT

Katarakt, göz merceğinin saydamlığını kaybetmesidir. Saydamlığı bozulan lens buzlu veya lekeli cam gibi olur ve görme ile ilgili problemler başlar. Cisimler şekilsiz bulanık veya zayıf görülür. Göz yorgunluğu ve baş ağrısı oluşur.

 

Katarakt Tedavisi Nasıl Yapılır?

 

Kataraktın ilaçla tedavisi yoktur bunun için tek çözüm cerrahidir.Ameliyatta saydamlığını kaybeden opaklaşmış lens alındıktan sonra yerine yapay mercek yerleştirilerek, hastanın tekrar iyi görmesi sağlanır. Görme bulanıklığı kişinin günlük rutinlerini aksatacak seviyede ise ameliyat kararı kişinin ihtiyaçlarına göre uzman hekimler tarafından belirlenir. Esentepe Hastanesi'nde katarakt ameliyatları,bu konuda deneyimli uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından yapılır.

Üveit
Üveit Prof. Dr. Berkant KADERLİ

Üveit, gözün içindeki damar tabakanın (uvea) iltihabı sonucu oluşan birhastalıktır. Uvea gözün damarsal dokusu olduğundan gözün tamamının damarsal beslenmesinden sorumludur.

Göz Tembelliği
Göz Tembelliği Prof. Dr. Berkant KADERLİ

Doğumdan sonra her iki gözü sağlıklı görsel uyarı alan çocuklar, bu iki gözden gelen görüntüleri beyinde birleştirip tek bir görüntü olarak algılamayı öğrenir. Bunun gelişimine engel olan her şey göz tembelliği (ambliyopi) ile sonuçlanır.

Sarı Lazer
Sarı Lazer Prof. Dr. Berkant KADERLİ

Sarı nokta (makula) gözümüzün sinir tabakasının keskin görmemizi sağlayan merkezidir. Başlıca şeker hastalığı (diyabet) olmak üzere, birçok farklı hastalıkta sarı noktada sıvı birikimi ve bozulma olmaktadır.

© 2018 Prof. Dr. Berkant KADERLİ. Web Tasarım Venomedya