FEBO - Fellow of European Board of Ophthalmology

Genel Bilgiler

Doğru Bilinen Yanlışlar

Doğru Bilinen Yanlışlar

YANLIŞ: Uzak ve yakın net görüyorsa gözü sağlam demektir.
DOĞRU: Düşük hipermetrop veya astigmat bozuklukları veya tek gözü etkileyen bozukluklar ile sinsi seyreden göz hastalıkları (glokom v.b.)görme keskinliğini etkilemeden ciddi sorunlar yaratabilir.

 

YANLIŞ: Dinlendirici gözlük baş ve göz ağrısını azaltır.
DOĞRU: Dinlendirici gözlük yoktur, gözde düşük miktarda mevcut olan bozukluklar göz yorgunluğuna neden olduğunda bunun giderilmesi gözü rahatlatır. Bu tür gözlükler dinlendirici gözlük olarak yanlış isimlendirilmektedir.

 

YANLIŞ: Katarakt sadece yaşlılarda olur.
DOĞRU: Katarakt her yaşta olabilir. Özellikle doğuştan itibaren mevcut ise tedavisi aciliyet teşkil edebilir.

 

YANLIŞ: Protez Göze Alışmak Zordur.
DOĞRU: Protez göz kişiye özel yapıldığında hasta için oldukça konforludur. Kozmetik olarak ta oldukça yüz güldürücü olan bu uygulamanın alışma süreci oldukça kısadır.

 

YANLIŞ: Göz tansiyonu ağrı ile kendini belli eder.
DOĞRU: Göz tansiyonu sinsi bir hastalıktır, belirti vermez. Bu nedenle özellikle ailesinde Glokom loan kişilerin düzenli göz muayenesi olmaları gereklidir.

Konjonktivit
Konjonktivit Prof. Dr. Berkant KADERLİ

Gözde kızarıkların en sık sebebi olan konjonktivit, konjonktiva tabakasının iltihabına takılan isimdir. Gözün beyazı olan sklera ince ve soğan zarı gibi bir tabakayla kaplıdır. Konjonktiva adı verilen bu tabaka gözün yüzeyini nemlendiren maddeler salgılar.

Doğru Bilinen Yanlışlar
Doğru Bilinen Yanlışlar Prof. Dr. Berkant KADERLİ

YANLIŞ: Uzak ve yakın net görüyorsa gözü sağlam demektir. DOĞRU: Düşük hipermetrop veya astigmat bozuklukları veya tek gözü etkileyen bozukluklar ile sinsi seyreden göz hastalıkları (glokom v.b.)görme keskinliğini etkilemeden ciddi sorunlar yaratabilir.

Şaşılık
Şaşılık Prof. Dr. Berkant KADERLİ

Her yaşta tedavi edilebilen bir göz rahatsızlığı olan şaşışılık, gözlerin farklı yönlere doğru bakmasıdır. Yani gözlerin biri karşı izaya bakarken diğeri yukarı, aşağıya, dışa veya içeri doğru bakmaktadır. Kısaca gözlerin paralel bir şekilde bakmamasıdır.

© 2018 Prof. Dr. Berkant KADERLİ. Web Tasarım Venomedya