FEBO - Fellow of European Board of Ophthalmology

Genel Bilgiler

Katarakt

KATARAKT

Katarakt, göz merceğinin saydamlığını kaybetmesidir. Saydamlığı bozulan lens buzlu veya lekeli cam gibi olur ve görme ile ilgili problemler başlar. Cisimler şekilsiz bulanık veya zayıf görülür. Göz yorgunluğu ve baş ağrısı oluşur.

 

Katarakt Tedavisi Nasıl Yapılır?

 

Kataraktın ilaçla tedavisi yoktur bunun için tek çözüm cerrahidir.Ameliyatta saydamlığını kaybeden opaklaşmış lens alındıktan sonra yerine yapay mercek yerleştirilerek, hastanın tekrar iyi görmesi sağlanır. Görme bulanıklığı kişinin günlük rutinlerini aksatacak seviyede ise ameliyat kararı kişinin ihtiyaçlarına göre uzman hekimler tarafından belirlenir. Esentepe Hastanesi'nde katarakt ameliyatları,bu konuda deneyimli uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından yapılır.

Renk Körlüğü
Renk Körlüğü Prof. Dr. Berkant KADERLİ

Görme merkezinde pigment molekülünün bulunmaması veya az bulunmasıdır. Bu eksiklik sonucunda çeşitli renkler görüntüde fark edilemez.

Konjonktivit
Konjonktivit Prof. Dr. Berkant KADERLİ

Gözde kızarıkların en sık sebebi olan konjonktivit, konjonktiva tabakasının iltihabına takılan isimdir. Gözün beyazı olan sklera ince ve soğan zarı gibi bir tabakayla kaplıdır. Konjonktiva adı verilen bu tabaka gözün yüzeyini nemlendiren maddeler salgılar.

Glokom / Göz Tansiyonu
Glokom / Göz Tansiyonu Prof. Dr. Berkant KADERLİ

Göz içinde bulunan göziçi sıvısının iyi boşalmaması yüzünden göz tansiyonunun artması. Göz sinirinde hasara yol açan bir hastalıktır.

© 2018 Prof. Dr. Berkant KADERLİ. Web Tasarım Venomedya